Pár képpel szeretnénk kedvet csinálni a görög konyha kipróbálásához.

 

 

 Csirkés porcsin fehérboros mártással - a cukkinit helyettesítheti az apróra vágott kerti disznóparéj és újburgonya

 

 Sült cukkini-virág fetával - tejfölöstúróval is tölthetjük- a bunda vizes palacsintatészta

 

 Görögsalátával töltött tintahal (Kalamáris)

 

Elõétel - Roston polip

 

 Roston csirke

 

 Bifteki

 

Mousaka cserépedényben

 

 A "Rönkös" így kínálja a suvlakit - suvlaki, paradicsom, hagyma és faszénen melegített zsemle

 

 

 Kokuretsi

 

  Cserépedényben készült bárány a Capitan Tavernában (Lamb Capitan Special)

 

Paradicsomos, hagymás bárány (a neve sajnos nem ugrik be)

 

 Rák saganaki

 

 Valamilyen hal (remélem a neve is kiderül)

 

Grillezett feta (sajnos késõn kaptam észbe, hogy fényképezni kell, de bocsánatos bűn, mert nagyon finom :))  

 

Desszert, amit általában ingyen hoznak a tavernákban

 

 Így szárad a polip


 


Egy érdekes gasztronómiai oldal a képre kattintva érhetõ el.

 

A letöltések közt erről az oldalról pár görög recept is megtalálható.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel