Nyomtatás
 
Újabb fejlesztések történnek az Aranypart öblében.
Tegnap Skála Panagiában jártam az új szállásunk a Golden Georgos és Panagia készenléti állapotát szerettem volna megnézni.
És mi állta utamat a Kemping előtt?
Egy kis fehér nyitott busz, amit mi itt Caf-Cuf vonatnak hívunk.
Mit tudtam meg róla?
A hirdetést, ill. a menetrendet most készítik a nyomdában.
Június 15.-én a főszezon kezdetével indul majd a járata.
A kemping előtt lesz a megállója.
56 fő befogadására alkalmas, de csak 40 főt vesz fel a kényelmes utazás biztosítására.
Napi 2 járata lesz. Egy délelőtt 10 óra körül, egy kora délután.
A menet ára: 15 Euró a felnőtteknek 6 Euró a gyermekeknek.
Útvonala:
Indul a Kempingtől, felmegy Skála Panagiába, végigzötyög a kis zegzugos utcáin, átmegy Potámiá falunkba, ott is bemutatva a helyiek közbonját, majd lemegy Skála Potámia centrumába, és végig megy a tengerparti útján a Kempingig.
 
Az árát egy kicsit sokalltam, de mivel 3 nyelvű idegenvezetést tart,- gondolom angolul, német, és…- így kb. indokoltnak, tűnik az összeg.
Ahogy elindul a járat, nekem időm nem lesz kipróbálni, de kiszúrok majd egy vállalkozó Apollonos vendéget, akit én fizetek majd be, hogy elmondva tapasztalatát, leírjam az élményét nektek. Akkor közölöm majd a fotót is.
 
Ilyen Caf-Cuf vonat van Kavalában is.
Ott a Dimosz fedezi a költségét, tehát ingyen utazhat vele bárki.
Óránként indul az E.O.T. Pavilon mögül, ami a tengerparti Omónia parknál van.
Az idén nincs Kavalai programunk, de tavaly egy kis csoporttal kipróbáltuk.
A felszállás körülményes volt.
Kivártuk az indulási idejét, akkor senki nem várt velünk.
Amikor beállt a Caf-Cuf vonat, akkor azonnal megtelt a semmiből előkerülő idős görög, bevásárló táskával megpakolt görög emberekkel. Mire felócsudtunk, úgy tűnt egy szabad hely sincs. Az én kis csapatommal csalódottan néztük, hiába vártunk, nem fogunk felférni.
A hangos sóhajomra, ami görögül hangzott, minden elfoglalt székről megszólalt egy utas, hogy nem úgy tűnt neki, hogy mi is felszerettünk volna szállni, de ha igen, akkor igyekezzünk, mert már indul is. Mi tágra nyílt szemmel néztük, hogy húzzák össze magukat még a legterebélyesebb háziasszonyok is magukat, és feltuszkoltak bennünket, majd összepréselődve, de vidáman megindultunk. A mi málhánk is elfért.
Ha láttatok volna bennünket!
A legzajosabb kofapiaci hangzavart is túl tettük!
A görögök a 3-4 vagon közt ide-oda kiabálva pletykáztak, kifaggattak bennünket, mi mit csinálunk itt. Majd mindenki valami érdekeset próbált nekem mondani, amit adtam tovább adtam az én vendégeimnek.
Azt mondanom sem kell, hogy mi is szétszóródva ültünk.
A centrum főteréről indult fel az óvárosba ill. a várhoz. Eszméletlen meredek, és olyan szűk utcákon, ahol el nem tudtam képzelni, hogy egy autó elférne. Főleg az emelkedőkön levő kanyarokban! De elfértünk, és vígan voltunk. Mi nem mentünk végig, a Várnál kiszálltunk, de a helyiek zakatoltak tovább, minden megállónál kevés leszállóval és sok felszállóval.
Ez nem turisztikai járat, hanem vár környékén lakó öregek ingyenes buszjárata.
De turisták is használhatják, és nekik is ingyenes, meg mint kiderült, nagyon szívesen látott vendégek vagyunk rajta.