Nyomtatás

Sokan kérdezitek, miben van szakember-hiány, mert szívesen kijönnétek dolgozni.
Ez a téma nagyobb körültekintést igényel, mert nem mindegy, hogy valaki otthonát feladva idegen helyen próbál szerencsét.

Emlékeztek, pár éve mondtam a masszázst a nagy szállodában. Ez bejött!
Évek óta morcogok: kompjuteres szakember, mert ebből a szigeten csak egy van. Ő minden alkalommal elrontotta a gépem. Jó pénzért!

Ahol még károk érnek bennünket?
Autóvillamossági szerelő.

Nyári napokon nagyon sok vendégemnél lenne szükség jó szakemberre. Mindig bajban vagyunk, mert itt Potámiában egy kókler van.
Limenasban egy drága maszek. Őket eddig jó szakembernek tituláltam.
Prenosban van a mentőszolgálat szakszervize. De az ugye költséges és bonyolult.

Most az én autómmal volt a gond. Már hónapok óta. 3 hónapja a Mazdánk önindítóját cseréltük 400 Euróért. Azóta is folyamatosan bajlódunk, mert megint érintkezési problémás.
Limenasban azt mondták, újabb csere kell. Garancia nincs!

Tegnap a Kohili előtt félórás kínlódásunkra lett figyelmes Csősz Imi. (Immár nyolcadszoros vendégem.)
Ő nevetve beindítja a járművünket, majd mondja: Már évtizedek óta nem vagyok a szakmában, de ha alkatrész és szerszám lenne, 10 perces munkával megjavítanám neked a járművet. Ma röstelkedve jelentem meg nála a Kohiliben. Elmentünk a jó maszek szerelőhöz, Limenasba.
Ott, mikor meglátták a gépünket, mondja a főnök, hogy most cseréltünk önindítót, ha újabbat akarok, várni kell egy órát. Elmondtam, hogy igen, valóban ez ügyben vagyok itt, de most én szeretnék kérdezni, hogy egy gombnyomásos indításra csere nélkül át tudnád szerelni?
Hozzátéve, hogy ha nem tudod, hoztam mestert is. Viccesen hozzátettem: Magyar autó, magyar kézre fogad csak szót. A görög mester azt mondta, ő is ismeri a trükköt, de rosszul fogott hozzá. Ezután Imi az előmunkálatokat elvégezte, csak mikor a hegesztőt és a fúrót kérte, akkor akarta a görög mester átvenni. Értetlenkedett, miért nem hagyjuk lógni a 4 cm-es átmérőjű ősgombot?
Kértem, hogy magyar szokás szerint rögzített indítógombot szeretnék és esetleg csinosabbat.
Hegesztés nem lett. És vaskos maradt a kapcsológomb, mint én…
Szerencsére Imi statisztált, mert még az anyacsavart sem jól tették volna fel.

Aztán megfizettem a betanítást a görög mester és a segédje részére. Ők elfelejtettek MAGYAR IMRÉMNEK KÖSZÖNETET MONDANI. Annyit még mondott a mester: Eddig csak örültem a jó hírnek, hogy eltört a lábad. Most látom is. Akkor mehetek én is búvárkodni, hagytál még valamit a tenger fenekén.
Én sem voltam rest vidáman visszaválaszolni: Ne örülj, mert most hetente 7 búvár merül helyettem! És nekem sem sok kell már, hogy felépüljek. Tudod, mi magyarok mindenben a legjobbak vagyunk!

 

Taratat am Tarata Tamm.


Azonnal indulj és dobold ki szerte az országban, hogy bármiféle rendű ember legyen is ...
Közhírré tétetik széles e világon!
Autóvillamossági szakember kerestetik nagy Görögországban!
Jó hírét keltem majd, hogy a munkából egy fél év múlva ki sem látszik…