Tegnap óta országosan esik a hó. A legnagyobb hó az ország déli és középső részein van. Kréta, Hiosz, Leszbosz, Evia szigeten hótól elzárt részek is vannak. Athénban is havazik. Az ország északi részén a keleti hegyes részeket érinti csak. További hideget és havat várunk erős szél kíséretében. Itt a tél.

Örömmel indultunk mi is hókeresőbe, majd nagyobb volt örömünk, hogy megúsztuk. Kevés hó, természeti csodák és gyönyörű hegyi falvak látványa lett az év utolsó napjainak ajándéka. Akik Stavrosba kirándulnak a nyáron, érdemes kicsit a hegyek közé bekalandozniuk. 40 km távolság a partvidéktől, és nyáron talán még szebbnek találjátok.
A fotóalbum képén Olimpiada szigete látszik a magaslatból. Az aszfaltúttól 3,5 km távolság nagyon gondozott földesúton. Normál autóval is járható szakasz. Most a hó és a jég miatt épp csak megközelítettünk két vizesést. Ámultunk a hatalmas erőtől, mely itt volt. Egy harmadik vízeséshez normál időben körülbelül 20 perces sétával lehet eljutni. A vízesések hatalmas kristálytiszta tóba zuhannak. Nyáron bizonyos vagyok abban, hogy fürödhetők.

A vízesésektől 18 km távolságra van 3 álomszép hagyományos falu. Arnea a legszebb közülük. (Megtekintés GooglaMaps-on.) Vendégségben jártunk ott. Így falusétára most időnk nem jutott. Marasztalt a család bennünket éjszakára is, nagy szeretettel. Hiszem, hogy az újév valamely napján élünk majd a rendkívül kedves invitálással. A karácsonyi fények, a nyüzsgő görög élet, a gondozott török házak, múzeumok ....

Több napos látnivalója van Arnea falunak.

Hiszem, módom lesz majd bemutatni a falut. Egyszerre éreztem magam Kastroban, Theologosban. A különbség itt az volt, hogy itt szinte minden ház lakott, és teljes pompájával őrzi az egykori török arisztokratikus épület jegyeit. A hegy erdeje gesztenye, tölgy, lucfenyő, platán, nyír, kentris ciprus. A nyári időszakban a medvére kell csak figyelni hegyi túrák során. Most is láttunk vadállatok székletét, szarvas, vaddisznó...
Nagyon szépen köszönöm a karácsonyi jókívánságokat!

Ezúton kívánunk mindenkinek boldog új evet!

 

Ízelítő a kiránduláson készül képekből:

Hozzászólások  

0 #1 búékBernula Ildikó 2017-01-02 19:45
Drága Ági!

Családom (Anyu is) nevében kívánunk Neked és Panosnak szebb, vidámabb, egészségesebb új évet, kitartást a megpróbáltatásokhoz, türelmet a turistákhoz, örömet a remélhetőleg hamarosan újjáéledő természetben, és minden földi jóban, amit erre az évre tartogat Nektek a sors!
Csak jót és szépet kívánok, szeretettel gondolunk Rád idén is:

Bernula Ildi és familiája :)

(Ha van időd, kedved, türelmed, szívesen várunk Tőled legalább pár sort, hogy hogyan vagytok, javul-e Panos egészsége, hogy zárult a nagy tűz, de bármiről... :), az emiledre vmiért nem megy el a levelem)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel