Süt a nap, hívogat a tenger...

Fürödjek, vagy hideg van még?

Ki mondja ezt?

Görögországban soha sincs hideg!

Ha fürödni még nem is megyek, egy énekre és egy fényképes parti sétára meghívlak most benneteket.   Az ének  az elmúlt év legnagyobb slágere volt a beach bárokban.  Remélhető, hogy az idei nyáron már ti is itt fogjátok velünk énekelni és táncolni.
 

Δεν κάνει κρύο
 
Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα,
Κρύο δεν έκανε ποτέ,
Έλα απόψε για να νιώσεις,
Όπως δεν ένιωσες ποτέ...

Θες να πάμε μία βόλτα, σε μια χώρα μαγική,
Όπου όλοι διασκεδάζουν, λεν πως είναι ειδικοί,
Μα αν γελάσεις έχεις χάσει, λέει ο κανονισμός,
Και αν τολμήσεις να χορέψεις, σε απειλεί o αποκλεισμός.

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα,
Κρύο δεν έκανε ποτέ,
Έλα απόψε για να νιώσεις,
Όπως δεν ένιωσες ποτέ...

Απ’ την άβυσσο της θλίψης, στα λιβάδια της χαράς,
Είναι ένα μικρό πορτάκι, που το πόμολο κρατάς.

Τούτη η νύχτα θέλει πάρτυ,
Θέλει ιδρώτα και φωνές,
Όχι trendy πασαρέλα και κουλτουρο-συμφορές....

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα,
Κρύο δεν έκανε ποτέ,
Έλα απόψε για να νιώσεις,
Όπως δεν ένιωσες ποτέ...

Γίνε το παιδί του ήλιου και το γέλιο της φωτιάς,
Γίνε η δύναμη του κόσμου, αλυσίδες για να σπάς,
Ιδρωμένη αγκάλιασε με, η αγάπη είναι παντού,
Και αν γουστάρεις φίλησε με, να δω τ’ άστρα τ’
ουρανού,

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα,
Κρύο δεν έκανε ποτέ,
Έλα απόψε για να νιώσεις,
Όπως δεν ένιωσες ποτέ...
Görögországban soha sincs hideg
 
Görögországban soha nincs hideg
Hideg soha sem volt,
Ma este gyere, hogy érezd,
Ahogy soha nem éreztél még ...

Szeretnél velem sétálni egy varázsos helyre?
Hol mindenki úgy mulat, mintha a dolguk az lenne.
Ha szívedből nevetsz, a szabályok megszűnnek.
És ha táncolni is mersz, a kizártság eltűnik.

Görögországban soha nincs hideg
Hideg soha sem volt,
Ma este gyere, hogy érezd,
Ahogy soha nem éreztél még ...

A bánatnak a mélységből, az örömnek a tisztására,
Van egy kicsiny ajtó, aminek a kilincsét fogod.

Ezen az este party-t akar,
az öröm hangját és a szerelem izzását,
Nem a ruhás divatbemutatót és  kultúr viselkedést ....

Görögországban soha nincs hideg
Hideg soha sem volt,
Ma este gyere, hogy érezd,
Ahogy soha nem éreztél még ...

Legyél a nap és a tűz nevetésének gyermeke
Legyél a világ ereje, a bilincset, hogy eltörd
Megizzadva ölelj át, a szeretet mindenütt jelen van,
És ha akarod, csókolj is meg, hogy lássam az égen a csillagokat.

Görögországban soha nincs hideg
Hideg soha sem volt,
Ma este gyere, hogy érezd,
Ahogy soha nem éreztél még ...


Zene: Marcus Koumaris
Ének: Locomondo

Link:  " target="_blank">

Akik gitárral is szeretnék eljátszani ezt az éneket
 

 

Évről évre változik a sziget parti kiépítettségének arculata.  Maradt megszámlálhatatlan magányos kis öböl, melyeket egyedül kalandoztok majd be.

    

 

 


Amelyeket én bemutatok, igazi kis gyöngyszemei lettek a szigetnek. Azok, kik vidámságra, nevetésre, egy koktélra  vagy esetleg egy kis nasira is vágynak, a sziget sok öblében találhatnak beach bárokat.

    

    


Figyelem! Ezen bároknál hűtőtáska bevitele nem engedélyezett! Van, ahol ezt jelzik is, de ha nem, akkor se vigyetek oda be ételt és italt. A  napágybérlések 7-20 Euró közt vannak. A rendelések esetén mindig külön fizetni kell. Megjegyzendő, hogy ezekben a különleges parti bárokban esetleg csak a drága kis üveges sört szolgálják fel. Az ágybérlés mindig 2 napágyra és egy napernyőre vonatkozik, addig, míg a fürdővendég valami holmiját, pl. törölközőjét otthagyja a napágyán. Nyitvatartások 9-19.00 óráig. Létezik minden ilyen strandon órára is bérelhető beach bár bed. A tavalyi ára  40 Euró / nap_ 10 Euró/ óra itt az öblünk nagystrand részén a Paralia Nouveau beach bárnál. Ez egy hangulatos,  raklapszerűből kiépített baldahinos hintaágy 2 főre. Részletesebb árakat azért nem írok, mert azok szezon közben is változhatnak aszerint, hogy főszezon vagy elő- és utószezon időszak van. Ha odamentek egy ilyen strandra, ajánlatos, hogy mindig tájékozódjatok a strand bárjánál vagy a főbejáratánál az ottani  éppen érvényes árakról.

Strand

Thassos nevesebb kiépített  strandjai
 


Ezek hát a leghíresebb strandjaink.
Akiket riaszt a magas ár és az esetleges nagyobb embercsoport, nekik megnyugtatólag írom még a következőket.
Ezek mellett az elegáns partszakaszokat mindig olyan partrész követi, hol 5-7 Eurós befizetés ellenében már kettő valamilyen italt is kap a napágyat bérlő. Lehet választani jeges kávét, dobozos sört vagy üdítőt.
Akik még ezen a partrészen is tovább mennek, megtalálják azt a remek partszakaszt, hol esetleg egy égbe nyúló fa árnyékot ad, és aláteríti a fürödni vágyó a saját gyékényét vagy napernyőjét, esetleges napsátrát.

Nagyszerű harmónia uralkodik hát a napágyas és nem napágyas partszakaszokon.


Nyári programok


A sziget strandjait bemutató idegen nyelvű honlapot érdemes indulásotok előtt áttanulmányozni.  Emlékeztek, hogy június végétől augusztus végéig főszezon van. Ez időszakban rengeteg, olykor délelőtti, de legtöbbször késő délutáni, éjjeli program szokott lenni. Ezen programok fő helyszínei az üdülőfalvak kikötőinek parkjai, az ókori színházak, Limenas, Alyki-Metália beach, a belső hegyi falvaink főterei és ezek a szervezett strandok. A programok egy-kettő népi hagyományos és színházi előadáson túl főleg koncertek. Az ismertetésekre régebben használták a június végéig kiadott műsorfüzetet, vagy egy-egy program ideje előtt néhány plakát  tájékoztathat. A műsorfüzet, ha meg is jelenik, kevés példányszámú, így nem jut el hozzánk, hogy értesíthessünk időben benneteket egy-egy adott programról. Az internetet használók nagy előnyben lehetnek, mert itt ennek a témának is tartanak egy oldalt. Jelenleg még semmi program nincs bejelölve, de várhatólag májustól jegyezni és frissíteni fogják ezt a témát.

A programok szervezői falvaink faluszövetségei, az apartman- és hotelszövetségek, az önkormányzat és ezen szervezett strandok tulajdonosai.

E témához tartozhat még a vízisportok helyszíneinek ismertetése. A szervezett strandok közelében komoly vízi központok vannak.
A banán, a gyűrű, a vízisí, az ejtőernyő, a felfújható vízi játékok a következő partokon megtalálhatók: Skála Panagia-Golden Beach, Pefkari, Psili Ammos, Potos, Skála Raxoni.
A vízisport kedvelőink sokszor már otthonról hozzák a kis hajóikat. A központokban szigorú szabályokhoz kötik a csónakbérlést. Csak vízijártassági engedéllyel rendelkezők bérelhetik a csónakokat.
Akik pedig otthonról hozzák a vízi járművüket, a következőre figyeljenek!
http://www.thasos.hu/egyeb/hirek/292-a-tengeri-kozlekedesi-eszkozok-hasznalata

A szél szerelmeseinek a Paradisó öbölbe kell majd autózniuk. Ott gyakran vannak nagy hullámok, ha fúj a szél, vagy amikor nagyon nagy meleg van. Ott tehát egy szörfközpont várja a hullámlovasokat.
Akik a vízalatti mélységekben szeretnének gyönyörködni, Pefkárit kell felkeresniük. Ott a búvárkönyvvel rendelkezők kaphatnak hatalmas élményt. Ajánlom azok számára is a Pefkári központot, kik oktatást szeretnének.  A kedvtelésből való búvárkodásra pedig bármely öblünk alkalmas lehet.
Delfináriumot is többen keresnek.
Ó igen, az is van…
Ez persze szerencse és időjárás kérdése.
http://www.thasos.hu/blog/423-hajo-kirandulas-apollon-kisereteben

Az idei hajókirándulásunk:
A hajónkról is pár szót, amivel kirándulni szoktunk. Léteznek Potos, Limenária, Limenas kikötőiben olyan hajók, amik kifejezetten nagy csoportok kirándulására szolgálnak.  A kirándulásárak ott 35-45 Euró/ fő közt változnak, és különféle partszakaszokat lehet látni általuk 9-16 óráig. Étkezést is adnak a hajókon. Jellemzőjük, hogy 80-115 fő minden nációjú ember jön össze. A jó hangulat garantált ott is.
Az én kedvenc hajóm azonban a mi öblünkből indul. Több éve nagy sikerrel kirándulunk egy olyan hajóval, melyen szintén elférne a hajó mérete alapján hivatalosan is 100 ember, de a mi kapitányunk, Manolis más élményt tartogat számunkra. 45 főnél több személlyel nem hajózik ki. Fontos számunkra a férőhely kényelme, a kis létszám esetén a teljes napra megtartható tisztaság a közösségi területeken és az ételkészítés és felszolgálás során. A hét minden napján délelőtt és délután reggel 10.00-től 21.00 óráig kettő programot tesz. A hajó útvonala nem térhet el attól, melyet a kikötőparancsnokság engedélye szab meg. Ha csak egy családdal hajózik ki, a hajó alapára 600 Euró. Mikor kisebb csoportokkal  hajózik ki,  35-45 Euró közt változhat egy főre a kirándulás ára.  A délutáni programjai a júliusi és augusztusi időszakban nagyon kedveltek a vendégek körében.

Akik még privátabb hajókirándulást szeretnének, azok számára marad a vitorlázás.
Azt régebben hirdettük meg. A hajó neve változhat, esetleg drágult a program, de létezik.
Egy régebbi ismertetésünket frissítjük most fel e kirándulási lehetőségről.
http://www.thasos.hu/egyeb/hirek/313-vitorlas-kirandulasi-lehetoseg-2011


"Görögországban soha nincs hideg
Hideg soha sem volt,
Legyél a nap és a tűz nevetésének gyermeke "

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel