7 ország 300 versenyzője kerekezik körbe Thassos szigetén április 28-29-én.
Sokéves hagyománya van e sporttevékenységnek a szigetünkön.

     

4 évente nemzetközi motoros találkozó, mit az idén május 26-tól egyhetes program keretében rendeznek. A motorosaink fő támaszpontja Sotiros és Prenos.
A kerékpárversenyt mindig április végén-május elején tartják.
Most a május elsejei ünnepkörhöz illesztették a verseny lebonyolítását.

A versenyszámok az úgynevezett: ULTRA CHALLENGE MTB THASSOS 120KM (UCMT 120 KM) - ez a sziget körbekerülését jelenti, szép pontokat is belevéve. Hogy kibővítsék az egyébként 92 km-es szakaszt, a kijelölt útvonalba belevették Kazavitit, Potos Ágios Adinió öblét, Toumba csúcsát, Limenást, Kinerát, Panagia és Potámia faluját és hegyi útjait, ezzel csodálatos kilátást biztosítva a versenyen résztvevőknek. Ez a könnyített, de hosszú túra.
Vasárnap a rövidített, de nehezebb terepen megteendő túrát fogják tartani.
MTB THASSOS CUP:  Ez a túra 58 km-es. Fő célként Theologos, a sziget ó-fővárosa hegyi útjainak bejárása a cél.

Helyszín:
Potos,  Ágios Adonis partszakasz

Április 28. szombat:   indulás 8.00 órakor. 24 órás

Április 28. szombat:   Szigetkörbe 94 km - 12.00-17.00 óráig.

Április 29. vasárnap:  indulás 9.00.,  célba érkezés 15. óra

A szöveget angolul itt olvashatjuk.
 

Ez a thassosi hét, tehát a maratoni ünnepi hétsorunk.
Kezdtük Húsvéttal. Folytattuk Ágios Rafail, majd Agios Georgos, majd tegnap este a Tarsanaban ókori színházi előadás egy athéni csoporttól, majd ma panigiri a Metoxi kolostornál .
2012 - Egyházi ünnepek, panigirik és hagyományápoló ünnepek

A következő hétvégén a kerékpárosok versenye. Majd lesz egy nap szusszanásnyi időnk, hogy frissen és vidáman tudjuk majd fonni a májusi koszorúnkat.

Kérdezitek magatokban, hogy mi minden van e csöpp szigeten. Milyen nagy élet e maréknyi lakosság részéről. Írtam most motorosokról, kerékpárosokról. Ki maradt ki? A REPÜLŐSÖK!
Na, ne ijedjetek meg. Nem lesz a repülőktől hangos a szigetünk, mire jöttök. A múlt repülőseiről szeretnék említést tenni. Szó szerint a hamu alól ill. a tenger homokjából szedem elő ezt a kis történelmet. Akik az apollonos szigettúrán részt vettek velem a szervezett kirándulásokon, ők már hallottak az eddig nagy titokban, vagy feledésben tartott érdekességről. 1916-1919-es évet írunk. A Balkán legnagyobb hadi repülőtere volt Rahoni ma mocsaras részétől egészen Prenos Dassarhió területéig. A sziget vezetősége egy megemlékező ünnepet tervez Prinos kikötőjében annak tiszteletére, hogy egy márvány emlékművet helyeznek el a reptér és a hősi halált halt repülőseink emlékére. Az ünnep időpontját még nem hozták nyilvánosságra. Bővebb információkat erről a hosszabb lélegzetű történetről majd az ünnepi esemény után fogok adni. 

Kerékpárosaim, lehet hát útnak indulni a szigetünkre már most!

     

  

     

  
 

Hozzászólások  

0 #1 két keréken...Vicosz 2012-04-21 02:00
Jót tesz a turizmusnak. Melyik TV adón/weblapon tudom megnézni?
0 #2 TVÁgi 2012-04-23 02:00
Az idén még nem hiszem, hogy tudjuk nézni. Bár keresgetek majd. A NET TV csatornái közül hátha a TRÁK TV.. RODOPI TV. Nézni csak aznap fogom tudni. Sajnos nekünk hely adónk még nincs. Az egyén helyi adók közül meg program ismertetés nem létezik nálunk, ill. a satelites hálózatokat csak jövőre kötik be erre a területre. 2013-tól, itt is super tv csatornáink lesznek, de egyenlőre a normál csatornákat is gyengén fogjuk. Elkezdődött tavaly előtt az egész ország Tv csatornáinak műholdas kiépítése. Az ország területén először a határok megyéit kötötték be. Keramotiig itt is be vagyunk kötve. Van hogy az egész szigeten csak iss Potámiában tudjuk fogni, de heti szinten egyenlőre csak órákra tudjuk fogni az ország eddig bekötött csatornáit. Ha Kavala megyét is rákötik, akkor zavartalan vételeink lesznek. De ahhoz még egy évet kell várni.A kerékpár versenyen biztos itt lesznek valamelyik szomszéd megye tévései, de mint írom, programjuk itt nem jelenik meg.Ahogy a tavalyi fotóit nézegetem a hegyi túrának, a jeep útvonalunk több részén halad. Potosban kezdik, behaladnak Theologos római kertjébe, onnan í vízesések, ill. Kastró, majd a rómaii boros ókori pincék, majd kősivatag... Ezeket a területeket felismertem.Az év legszebb hónapjai április, május. Mese szép tájon haladnak majd. a sebesség miatt ill. a verseny hangulat miatt nem tudom mennyit látnak majd belőle.
0 #3 Világom közepe.Győzelem. 2012-04-29 02:00
Szervusz Kedves Ági!Jó ezt tudni, nálunk kultusza van a kerékpározásnak. Nem is nagyon kéne edzeni ehhez a távhoz. Csodálatos, hogy a hagyomány mennyire él Thassos szigetén. Nem véletlen, hogy szerelmes vagyok belé, 5 x is Thassos!!!!!!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel