Keramoti faluja alatt van egy apró „lakatlan” sziget,  Thassos, ahol igazi forrásvizet ihatsz a csapból is, ahol az emberek kedvesek és barátságosak, ahol a főzéshez, sütéshez magad szedheted a fűszereket, ahol tanulhatsz egy ikonfestő, kő- és fafaragó művésztelepén, ahol te gyűjtheted össze a készülő munkáidhoz az anyagot.

6 napos szakmai tábort kínálunk 18 év feletti művészeknek, művészjelölteknek, művészet után fáradhatatlanul érdeklődő embereknek.
A tábor célja elsősorban megismertetni az alkotókkal olyan anyagokat és technikákat, amik hazánkban nem lelhetők fel, illetve nagyon költséges módon és nehezen érhetőek el. Mind szellemi, mind gyakorlati oldalról vizsgáljuk a festészet, a kő-, fafaragás kifejezőeszközeit. A táborban folyamatos konzultáció folyik a készülő munkákról.

A művésztelepen a foglalkozás mindennap 9-14 óráig tart, azt követően a sziget csodálatos öbleit, hegyeit, falvait is meg lehet látogatni, vagy csak a tengerparton pihenni egy hűsítő koktél és egy gyros társaságában.

Információkthassostabor.blog.com

 

 

Művészi munka típusok

I. Márványlapok.
A.
A természet által már  művészire formált 4-5-ös keménységű kövekre rárajzolt alakzat.
A képnek vésővel, kalapáccsal való kimélyítése, kidomborítása.

B.
A márványgyárak által félig megcsiszolt, szeletre vágott márványlapokra készített rajz. Majd azon az alakzatok kivésése, kidomborítása vésővel és kalapáccsal.

II. Márványkő munkálatok.
A természetből összegyűjtött művészi formájú kövek továbbformálása.
Munkaeszközök:
-  Véső, kalapács.
-  Egyenes csiszolóval, ill. gyémánt kővágó fejjel. 

III. Fa munkálatok.
A.
A természet által már  tartósított,  esetleg művészire formált falapok
A képnek vésővel, kalapáccsal való kimélyítése, kidomborítása.

B.
A természet által már  tartósított,  esetleg művészire formált fa továbbdolgozása, annak alakzat adása.
Munkaeszközök:
-  Egyenes csiszolóval. A munkaanyag esetleg korhadt vagy sérült felületének megtisztítása
-  Véső, kalapács. A forma kialakításhoz. 

 

Szállás :  május 25-ig illetve szeptember utolsó hetétől

Limenaria, Christos Stúdió  -   link 1  -   link 2

19 db stúdió, 2-3-4 ágyasak, konyharésszel, internet-hozzáféréssel.
A medence ősszel nem működik.
Fekvése : Limenária centrum partszakaszán, a kis kikötőben, a művészteleptől 500 m távolságra.

    

A Christos Stúdióhoz tartozó Navaggio bár :

 Főszezonban a szomszédos apartmant használhatja a csoport.

Hozzászólások  

0 #1 élménybeszámolóPanajoti 2012-09-09 02:00
Sziasztok!Én augusztusban már részt vettem Ági szervezésében a 14 éves lányommal együtt egy kis "kóstolón" Kostas művésztelepén. Mondhatom, nagy élmény volt látni, ahogyan Kostas irányítása mellett 10-től 60 éves korig egy csomó ember buzgólkodik a különböző anyagok fölött. Különleges a hely hangulata is, egy kis fenyőliget közepén, egy rakás barátságos kandúr között! :D Életemben nem láttam még 10 éves gyereket, amint a leghétköznapibbnak tűnő módon alkot vésővel a hideg, kemény márványból Poseidon domborművet. Nagyon szép volt, és olyan egyszerűnek tűnt, ahogyan dolgozott...Volt egy csomó szerszám, mindenki választhatott fának, kőnek, fémnek megfelelően, mivel szeretne dolgozni. Mi kézi vésőket, és csiszológépet használtunk, de volt például gravírozó gép is.Mindenkinek bátran merem ajánlani, akár művészember, akár csak műkedvelő, mint jómagam, mert abban a közegben életre szóló élmény dolgozni.
0 #2 Ügyes művész fiúÁgi 2012-09-10 02:00
Engem az döbbentett meg, mikor a 10 éves forma fiú, egy falapból fakanálnak valót vágott ki a fűrészgéppel. Biztos kézzel. A sarokcsiszolóból nem a kicsit vette el dolgozni, amivel én munkálkodtam, hanem egy nagyot, mivel nehéz dolgozni. És tényleg 10 éves forma lehetett.
0 #3 de jó lennesuvimarta 2012-09-10 02:00
Jó lenne, ha a kezembe lenne ennyi ügyesség és tehetség! Irigylem azokat az embereket, akiknek jutott kézügyesség.
0 #4 Művészeti táboruagi52 2013-01-01 01:00
Lehet-e 1-2 napra? Én szövő népművész vagyok,régen jártam fafaragó szakkörbe és táborba.Szeretném az ismereteimet felújítani, tovább fejleszteni. Üdv.B-né U. Ági.
0 #5 Igen, mindent lehetÁgi 2013-01-03 01:00
Sok sok érdeklődés érkezett. Zsuzsa szervezi tábor formájában májusra. Az egyéb érdeklődők érkezhetnek bármikor. És részt vehetnek csak egy nap időszakára is.Egy művésztelephez közeli szállás kidolgozását most tesszük, mely teljes szezonszakaszra tud fogadni. Így nem kell ingázni a művészhez, és kedv esetén esetleg másik alkalommal is részt vehet bárki. Köszönöm az érdeklődésed. Kicsi türelmet kérek, mert ige felhalmozott munkák folynak mindannyiunk részéről. Hamarosan jelentkezünk a kidolgozott résszel is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel