Az Apollonos autóbuszok nagyon gyorsan és ügyesen kelnek át a határokon, és már kora reggel ideérkeznek.
Elkezdtek érkezni azok a vendégek is, kik személyautóval és motorral utaznak. Többen ügyesen még otthon utána néznek az útvonalnak. De minden évben előfordul olyan vendég, kik utolsó pillanatban döntik el nyaralásukat, és úgy indulnak útnak, hogy nincs elegendő információjuk. Ilyen esetben fennáll az eltévedési lehetőség. Hol? Épp a cél előtt. Én magam is felfigyeltem, hogy a márványpart nagyon sok helyen ki van táblázva. A limenasi "buktatót" nem fedeztem fel, hol lehet. De már előfordul, hogy valaki a megérkezés során - talán a fáradtság is közrejátszik - rátéved a Makriammos márványpartjának földútjának ösvényére és úgy próbál az öblünkbe érni. Nem a legjobb útvonal ez még érkezéskor. A túltáblázásra tehát figyeljünk! Valóban könnyen megtévesztő lehet.

Szerbiában változtak az autópályadíjak. De ne ijedjen meg senki, kedvezőbb lett. Információk alapján csak háromszor kell fizetni, mivel a Belgrádig vezető szakaszon az első két kapuból csak a másodiknál kell fizetni, ahol 290 dínárt vagy 2,5 Eurót kérnek, az elsőnél csak a kártyát kell elvenni (eddig ugye 330+240 dinár vagy 3+2,5 Euró volt). A 4. kapunál 6,5 helyett 6 Euró, az 5. kapunál 2 helyett 1,5 Euró a fizetnivaló, ezeknél a kapuknál a dinárban fizetendő összeg nem változott.

Tehát következők szerint alakulnak a szerbiai kapuk: 1.) csak kártyát elvenni; 2.) 2,5 Euró vagy 290 dinár; 3.) csak kártyát elvenni; 4.) 6 Euró vagy 730 dinár; 5.) 1,5 Euró vagy 190 dinár

Többen kérdeztetek árat. Ezt a hetet arra szánom, hogy feltöltünk majd fotókkal árakat különféle üzletekből, hol vásárolni szoktatok.
Az árak még változók. Mi választ kaptam erre? Vannak üzletek, hol az állami új magas áfás pénztárgépeket már beszerezték az üzletek. Van, hol még nem. Gondolom július 1. lehet erre a határidő.
Eddigi vélemények a vendégek visszajelzései alapján.

Ma hangzott el egy kérdés a vendégektől:
- Ti más módon fizettek, és a feltüntetett árak csak a turistákra vonatkoznak?
Természetesen mi is mindenkivel azonos árat kapunk. És most örülünk a friss termékeknek és a viszonylagos olcsóságnak. Szezonon túl a kicsiny áruforgalom miatt minimális az árufrissítés, akkor az árak is magasabbak. Akkor is itt vásárolunk, hogy ki tudjanak tartani az üzlettulajdonosok. Segítjük őket, hogy legyen forgalom az üzletükben.
Emlékeztetőül írom, hogy a limenasi kikötőből felhaladva a fő kereszteződésben megnyílt a Masoutis nagy market. Valóban friss, jó minőségű és igen kedvező árú termékeivel.
Így osztom azon vendégek véleményét, hogy tavernáink árai kedvezőbbek az otthoni éttermi áraknál. Élelmiszerüzleteink ára azonos a magyarországival. Átlagban elfogadható árak vannak egy ilyen nagy turizmust lebonyolító helyen.
De ezt döntse el mindenki saját maga!

És egy számomra nagyon jóleső gondolattal fejezem be híreinket:
Létezik egy görög mondás.:Το καλο να λεγετε! A jót mondjuk el!
Mondom is, mert ezzel én tartozom felétek.

Köszönet!
Küldöm ezt minden eddig érkezett vendégünk felé!
Még azok felé is, kik kicsit kilógtak a sorból.
Feléjük is küldöm, hogy érezzék, milyen egy jó nyaralás. Nyaral a vendéglátó, ha szívből nyaral a vendége.
A mai távozásoknál minden szállásadó kérte, adjam át a hazautazó vendégek felé szeretetteli köszönetüket.
Az elmúlt három hét vendégei csodálatos emberek voltak. Udvariasak, maximális tisztelettel az őket vendégül látók felé. Vigyázva a lakások berendezéseire, a ház teljes felszerelésére. Megjegyezték, hogy jobban fizető vendégek léteznek más országokból, de őket le nem cserélnék a mi magyar vendégeinkkel. Jókedv, figyelmesség, és mindenben a leg-leg-leg a magyar vendégek jellemvonása.

Köszönet és hála érte nektek. Mindig nagy-nagy szeretettel várunk ide benneteket.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel