Új, az eddigieknél nagyobb kompot helyeznek üzembe március első hetében a Keramoti - Thassos útvonalon.
Január végén megvolt az új hajó vízretétele, majd a kötelező hajóvizsgálatokat is elvégezték. A jövő héten indul a hajótársaság tengerészcsapata Volosba, hogy áthajózzanak Keramotiba. Sotiris fiunk is a csapat tagja lesz.
Várhatóan március végén már közlekedhetünk vele.
Megmaradt minden régi ismert nagy hajó is. A kék társaság két csapatra oszlott. Anett és Haritopulos néven üzemelnek tovább. A Haritopulos is hozott egy normál hajót, ami már januártól közlekedik.
Összesen tehát négy hajótársaság hajóival utazhatunk hamarosan. Kettő társaság 2-2 normál méretű hajóval közlekedik. Ami a csoda lesz, az ez az új, nagy hajó, ami a Húsvét előtti időszakban indul menetrend szerint. Ebből a típusú hajóból az egész Földközi-tengeren nincs ekkora. Ezek a kompok tudnának közlekedni nagy távolságokon is, de valójában ezekre a kis szigetek közti távolságokra ezt a típust találták ki.
Akkora lett a nyári turistaforgalom, hogy szükségét látták ennek a nagy hajónak. Az új hajó indításával a nyáron ideérkezőknek már biztosan nem kell sokat várakozniuk a kompra szálláskor.
 

Görög nyelvű link a hajóról.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel