A napokban az athéni magyar nagykövetségen jártam.

Gabriella, a nagykövet asszony, mint mindig, örömmel fogadott az előzetesen megbeszélt, de most is kicsit rendkívüli időben.

Így, mivel megint fogadási óra végével érkeztem a követségre, kicsit várakoznom kellett.
Időtöltésként a mini könyvtárat böngésztem. Látván, magyarázatot adott. Kicsi a könyvtáruk, mely adományokból van, de kölcsönözhetek is, ha tetszik valamelyik könyv.
Megköszöntem, bár nem éltem a lehetőséggel. Viszont innen jött az ötlet.

Bővíthetnénk mi a könyvtárat.

Arra gondoltam, hogy kiutazásotok során akik autóval érkeznek, hozhatnának – hiszem, hogy marad hely egy-két könyv számára.

Amit ott láttam, leginkább szépirodalom volt és történelmi témák.
Nem hinném azt, hogy kötelező lehet a téma.

Hogyan juthatna oda a könyv?

A könyveket gyűjteném ezen nyár folyamán, majd ősszel  - hozzáválogatva esetleg a saját könyvtáramból a dupla példányokat - elkészítenék egy nagy csomagot.
Azt a kavalai autóbusszal az athéni végállomásra küldeném. A Kifisou buszállomás raktárjából a Viki szállásadónk fiát, Vasilist tudom majd megkérni, autózzon el érte. Vasilist talán többen ismeritek. Magántanárként oktat középiskolás gyermekeket, és fantasztikus nyelvérzékkel rendelkezik.  Pillanatok alatt képes elsajátítani több tőmondatot is. Ő lenne tehát a mi "postásunk", ki személyesen viszi majd be a csomagot a követségre, mint felajánlott ajándékunkat.

Hiszem, örömet okozunk majd a magyar követség embereinek  és az onnan kölcsönzőknek is.

endeel