Felröppent egy magyarországi híradás, mely szerint a görög nyaralókat zavarhatja a tigrisszúnyog. Ez a hír terjed több Facebook csoportban is.

Szeretném ezt megcáfolni. Bár egy hete éjszakánként zápor öntözi az egész országot, mitől gyönyörű zöld mindenhol minden, nem jellemző a területeinkre a szúnyog. Részben a tengeri sós levegőt nem kedveli, mert a lápos, állóvizes, posványos területnek rovara. A Keramoti kikötő közeli Nesztosz folyó deltaterülete ilyen lehet, de ott is nagyon szigorú szabályok betartása mellett egész éves permetezés történik. Thassos szigetén, az esetleges mezőgazdasági területek kivételével nem jellemző a szúnyog. Szúnyog van itt, de nem az otthoni inváziós mennyiségben.  A tengerparti nyaralóink mindenhol zavar- és panaszmentesen, biztonságban nyaralnak.

Javaslom a lakások konnektorában használatos elektromos szúnyogriasztót, mely lappal és oldattal ellátott. Ezt is pusztán azért, mert szerettek az esti órákban a kivilágított teraszokon, vagy a hangulatos kertekben nyitott bejárati ajtóval és ablakokkal tartózkodni. Tegyétek is ezt, hisz csodálatos tengeri, erdei és hegyi levegőnk van.

Nagyon megköszönöm, ha ezen információ továbbadásával segítitek a Görögországba készülő ismerőseiteket.

Görögországban nincs és nem volt 1945 óta szúnyoginvázió. Az erre kötelezően odafigyelő szervek szigorú ellenőrzés és védelem alatt tartanak minden területet. Ezen túl minden szállás védekezik egyéni biopermetezéssel a kertekben és a házaik falain.

A görög nép fő bevételi forrása a turizmusból érkezik közvetve és közvetlenül. Egyértelmű, hogy mindenki összefogásával hathatósan tudnak védekezni. Teszik ezt rendszeresen, hogy megelőzzék minden szúnyog és egyéb rovar megjelenésének lehetőségét. Függetlenül attól, hogy van-e veszély vagy sem.

Köszönöm mindenki figyelmét!

 

További információk a szerkesztőségtől:

Ha féltek Görögországban, akkor félnetek kellene itthon is, hiszen sok média lehozta, hogy itthon is megjelent már a tigrisszúnyog.

Ezen kívül, most, hogy a média (ki tudja miért) felkapta a hírt, tudnotok kell, hogy a kétezres évek eleje óta jelen van ez a szúnyogfaj Európában. https://hu.wikipedia.org/wiki/Ázsiai_tigrisszúnyog

Szóval ha eddig mindenki bátran nyaralt Görögországban, tegye azt továbbra is! Ne hagyjátok magatokat a média által befolyásolni.

 

endeel