Egy görög nyaralás elengedhetetlen része volt egykor a görög est, hol vacsora mellett táncoltunk. Az öblünkben több olyan parti taverna van, hol az esti órákban van élő zene, és vacsorázás közben a vendégek élvezhetik a zenét, de tánc nélkül.

Egy pár évvel ezelőtt lelkes csapatommal táncolhattunk is egy szervezett görög esten. Élő zenés, népi ruhába beöltözött előtáncosokkal rendelkező est már csak Theologosban van. Az elmúlt évben egyszer-kétszer eljutottunk oda, és nagyon jót mulattunk. Hogy nem tesszük ezt rendszeressé, a távolság teszi. A program későn kezdődik, és az út igen hosszú az éjszakába nyúlva. Éreztem ezt a vendégeken is, de magamon mindig.

Szeretném, ha régi hagyományunk újra feléledne, és újra tudnánk közös esteket tartani. Ismerve a tavernák lehetőségeit vacsora, zene, férőhely alapján, ennek az estnek a megtartása a Potámia falu felső részében levő Katóga Tavernára esett.

Az első görög vacsorás, zenés, táncos est 2019. július 21-én vasárnap este 20.00 órakor lesz.

A helyszín: Potámia Katóga Taverna

Ide érkezés autóval kell érkezni, mivel a szállásainktól 3-4 km távolságra van. Megközelítése a partról, a főútról  Potámia második bevezető útja a széles elágazásban, hol a gyógyszertár jelzése van kitáblázva. Célszerű a gyógyszertár nagy parkolójában hagyni a járműveket. Onnan 100 méter gyalogosan a taverna. A platánfás főtér - platán, melyből a patakunk vize folyik -.

Kik hamarabb érkeznek, tehetnek egy kis sétát akár a főtéren, akár a tavernánk oldala felett húzódó zegzugos úton, vagy a két  öreg ortodox templomunkhoz is.

A vacsorára érkezők előjelentkezését kérem az asztalfoglaláshoz. 24 órával hamarabb kell jelentenem a taverna felé. Ha valaki csak italt és esetleg csak egy kis előételt vagy salátát fogyaszt, az is lehetséges. A személyek lejelentésénél kérem, azt is mondjátok felém, hogy csak minimális fogyasztás lesz. Értem ezalatt az előbbi megjegyzésemet. Vagy hogy teljes vacsorás étkezést gondolnak, főétellel  stb. Erre azért van szükség, hogy a tavernás nagyjából elő tudjon készülni az igények kielégítésére. Az adott napon, mikor mi összegyűlünk ott, nincs egyéb nagyobb bejelentett társasága. A fogyasztás tehát egyéni rendelésetek alapján történik.

Az est táncos része milyen lesz? Nem lesz élőzene, és beöltözött népi táncos sem. Mi magunk leszünk a táncosok. Pános és én tanítjuk meg nektek a különféle táncok alaplépéseit. Majd megpróbálunk valóban táncolni. Megkértem a tavernást, hogy állítson össze számunkra kérésünk alapján minden típusú táncból úgy, hogy egy-másfél órát kitöltsön a táncolásunk.

A teljes program tehát 20.00-22.30 óráig fog tartani.

Szeretettel várom minden vendégemet.

 

endeel