Szamothraki szigeti baráti kör - nyaralás 2020.

RENAULT TRAFIC    8+1 fős kisbuszos

Szamothraki szigeti kirándulás  12 nap/10 éjszaka szállással Szamothraki szigetén,
2020. aug. 24.-szept. 4.


A kirándulás jellege teljesen a baráti társaságon alapszik.
A 2020. évi társaságunkhoz örömmel várunk csatlakozó vendégeket.

Találkozás és indulás:

Budapest: 2020.08.24-én hétfőn ...00 órakor  a vendégeinkkel közösen egyeztetett helyen.
Szeged: kb. …..00 órakor a Rókus krt-i nagy Tesco parkolóban

Az út során első éjszaka autóbuszon alvás.

1.nap: utazás

2. nap: 2020.08.25-én a kora reggeli órákban - kb. 07.20 órakor - érkezés Alexandroupoli kikötőjébe.
Itt a kikötőben lesz idő reggelizésre, míg a jegyeket rendezzük.
09.00 - kb.11.30-12.00  óráig  kompozás
11.30-12.00-től – kb. 14.00 óráig szabad program Kamariotissában.
A szállások elfoglalása  Therma faluban kb. 14.30-15.00 órától.
Szabad program a nap többi részében.


12. nap: 2020. 09. 04. Péntek .  Visszaindulás kamaritissa kikötőből Alexandropoli kikötő felé ...:00 órakor.

/Komp menetidő 1 óra 50 perc./ Komp neve:ZANTE FERRIES-ADAM, KORAIS

Az adott napokon az órára pontos időpontok meghatározása később történik meg.


Programok Szamothraki szigetén

A tervezett szigeti programok nincsenek kötelező napokhoz kötve. Helyben egyeztetünk a széljárás és a kedvünk szerint.

- Therma falu vízesései: Paradisó és az Öreg Vatha vízeséseknél.                                 
- A sziget ÉK-i partjának becserkészése - Fonyász vízesés gyalogtúra és fürdés - Kipos tengerparti fürdés.          
- A sziget DNy-i partja: Paxia Ammos fürdőzés. Egész napos program. E nap keretében lehetőség van gyalogtúrára, Panagia Krimniotissa kápolna meglátogatására a hegycsúcson.
- Hajókirándulás a déli közeli partokhoz, a „Gria ta pania” hegy partjánál és a Kremasztó vízeséshez. Az egész napos program keretében kora délelőtt indulunk a hajóval. A hajó a déli parton hagy bennünket. Viszünk magunkkal napsátrat, a túrázáshoz és flekkenezéshez felszerelést. A nap keretében fürdés tengerben, barlangban, folyóban. Túrát tehetünk a belső vízesésekhez és oázishoz. Étkezéseinket piknikezéssel és sütögetéssel oldjuk meg ezen a napon. A hajó az esti órákban jön értünk, majd a kikötőből hazaautózunk a szállásunkra.
A kirándulás költsége 40 Euró/ fő a hajóútra, valamint a közösen összeadott étkezési költség.
- A sziget nyugati falvaiban barangolás. Sajtüzem látogatás és a legmagasabb faluban, Proféti Illias-ban délutáni programként falunézés, séta, vacsora.
- Archeológiai terület látogatása, folytatásként Hora falu látogatása, mely a sziget öreg fővárosa a hegyoldalban. Az odaút útvonala itt Paleohora régi macskaköves úton Horához. A hazaút már az új úton történik.
Archeológiai terület extra költsége: 5 Euró/fő.
- Gyalogtúra a Feggari hegycsúcsra.
Indulás  6.00 óra.  Érkezés 21.00 óra
A gyakorlott túrázók 6-6 órás utat számolnak a megtételre.
Az út görög 5-ös nehézségű. Ez inkább az út hosszúságára, mint a terep nehézségére vonatkozik. Csak gyakorlott, jó erőnlétű hegyi túrázóknak ajánlott. A  végcél 1654 méter magasság. 1100 méter magasságban van vízfelvétel. A turistajelzések követése figyelmet igényel.. /Mivel a kis csapatunk előreláthatólag nem rendelkezik nagy túragyakorlattal, megpróbáljuk ezt a napot a nyaralásunk vége felé tenni, aszerint, hogy mikor tudunk egy gyakorlott túracsoporthoz csatlakozni./
- Kirándulás a nyugati partra, Dimitra tavának megtekintése. Egy napnyugta időszaka ehhez csodálatos lehet.

Programként nem említettük, de lehetséges időtöltésünk lehet:

- Élőzenés, szabad nyárson sütött kecskesütögetős hangulatos tavernák vannak helyben a falunkban. Egy esti programként részt vehetünk egy általunk rögtönzött görög esten is.
- A falunk hegyoldalában van a szabad thermálfürdő. Hajnali és éjszakai fürdőzést tehetünk ott kedvünk szerint.
- A falunk alatti öbölben lehet egyéni horgászat, valamint tengerparti fürdőzés. Sekély vizű és apró köves  a part, valamint szabad  törölközőleterítés és napágybérlési lehetőség is van.
- A szigeten töltendő utolsó napokban lesz telihold. Egy éjszakát kiválasztva a csillagos égboltban gyönyörködés, fürdőzés.
- Sörüzem látogatás, mely Kamariotissa és Hora közt van. Nyitvatartása 8.00-16.00 óra.

A kirándulásaink  minden napján mindenki együtt lesz.

SZÁLLÁS

Szállás Therma faluban a La Luna apartmanházban lesz, ami  12 km-re található Kamariotissa kikötőjétől keletre. Itt tudják megnézni: Laluna Apartman és Stúdióház *****
A hegyi fürdőkhöz vezető mellékút elején van. A ház a falu központjában a sétálóutca központi terétől keletre áll. Csendes, de mégis centrum helyzetű. A szállás kilátása a sűrű növényzet miatt hegyi kilátás és a falu hangulatos életére rálátás. .A szállás környezete mindennel ellátott. A szálláshelyünk lakásai az első emeleten 2 fős és 2+1 fős stúdiókból állnak. A lakások azonos kategóriájúak. Modernek, tágasak, mindegyik terasszal rendelkezik.. A teraszaink alatt egy minimarket és egy suflakis kis üzlet van. Minden lakáshoz tartozik konyhasarok és zuhanytálcás fürdőszoba, plazmatévé, középméretű, egy mini fiókos fagyasztóval rendelkező hűtőszekrény, légkondicionáló berendezés, nagyon jól felszerelt konyhasarok, a teraszon kerti bútorok. Wifi használattal.  Környezete hangulatos, gigantikus platánfáktól árnyékos. A ház valós udvarral nem rendelkezik. Közvetlen szomszédok jobbra a falu nagyobb marketje, balra a pék. Harmadik szomszéd az egyházhoz tartozó öreg Agia Kyriaki kápolnácska a kis kerttel. A parti strandtól 800 méter távolságra fekszik.

Az eddigi csapatunk - a 9 fős kisbusz, valamint egy személyautó utasai, a 2019. évi nyaraló vendégek - a La Luna összes lakását bérelte erre a nyaralásra.


Az újonnan érkező vendégek számára az alábbi szállások közül tudunk ajánlani: https://www.thasos.hu/samothraki-szallasok

Valamint általam egyéni lekéréssel, Ismerve a szálláskérő igényét egyéb szállások közül. Így egyéni árat kapva a hozzánk csatlalózó vendégek részére.

Az új vendégekhez saját transzfert nem tudunk biztosítani, tehát a kiutazásra és az itt tartózkodásra egyénileg tudnak személyautójukkal hozzánk csatlakozni.


A teljes részvételi díj az autóbuszunkkal érkező vendégek részére:  560 EUR/ fő, és a 9. utasnak akkor 100 EUR-ral kevesebb. Így akkor a kisbusz költsége 7 fő * 560 Euró, 1 fő * 460 Euró/fő/
Ezen felül mindenki tartalékoljon extra 50 Euró/fő költséget arra az esetre, ha a komp díjai megemelkednének.  Az utunk a főszezoni időszakra esik, így sajnos nem lesz kedvezményes kompjárat.

Max. 7 fő utas lehetséges a buszvezetőkön kívül. /Váltott vezetőink vannak./
Fizetendő előleg, foglalási díj :  220 € / fő   2020. 03. 04.-ig
A hátralék átadása az utazás megkezdésekor.

A részvételi díj tartalmazza: a km díjakat, útdíjakat, napidíjat, az autóbuszvezető szállásköltségét, kompdíjakat, ezen felül a 7 főnek más fizetnivalója nincs a busszal kapcsolatban. A szigeten teendő  kirándulások és a szállásárak is benne vannak.

A részvételi díj nem tartalmazza:
Egyéb költség lehet a múzeumok költsége, vagy esetleges helyben lekért hajókirándulás költsége, valamint  nem tartalmazza az egyéni étkezéseket vagy vacsorákat és piknikezési, flekenételek árát.
Extra költség: BBP (betegség, baleset, poggyász) biztosítás, ami kb. 6500 Ft/fő !

Egyéb tudnivalók:
Az autóbusz csomagférőhelye korlátozott! Ételeket, italokat csak az utazás idejére hozzanak magukkal!   A bőröndök mérete és súlya a kötelező repülőtéri  20 kg-os nagyságot ne haladja meg. Egyéb kis csomagokat az ülések alá lehet helyezni.  De kérjük mindennek a minimalizásását a férőhely és a kényelem miatt. A kisbuszban 220 V töltési lehetőség van, zenehallgatás lehetséges!
A kisbuszban a vezetők mellett 1 fő tud helyet foglalni, a további részen pedig  3-3 fő tud ülni.  A biztonsági öv használata kötelező mindenki számára! A kisbusz vezető melletti ülése csak kis testalkatú személy részére kényelmes, erre a szempontra megpróbálunk figyelni, és esetleges váltott ülésrendet adni az utazás során.  Az első középső ülésen ülő egy vendég 100 Eurós kedvezményt kap. Ha kettő fő egymás közti ülésváltás van, ők 50-50 Eurós kedvezményt kapnak a teljes árból.  Megköszönjük  az ott ülők ez irányú megértését.

A szigeten minden termék bőséggel kapható, magyarországi árral kb. azonosan.
A szigeten csodálatos gyógyvíz folyik minden csapból. Ezért víz kihozatala felesleges!

Ami kérésünk van a ruházattal kapcsolatban. Fel kell készülni esetleges szeles napra, szórványos viharra, de a teljes hőségre is. Pamutruha, váltás cipő. A cipők közül részesítsétek előnyben a kényelmes túracipőt vagy a könnyű, lapos talpú, lábat fogó, erősebb anyagú lábbeliket. Az esti órákban még tart a párás 22 fok körüli idő, de nappal, ill. a parton akár  40 fok feletti hőség is várható. Nagyméretű pamutkendő hasznos lehet mindenre, és kis helyet foglal el. Az esernyőt a szél kicsavarhatja. Egy vékonyka esőkabát jobban megfelelő, ha véletlenül egy zivatart kifognánk. Könnyű, normál méretű vagy kicsi hátizsák minden kirándulásunkra hasznos lehet. Strandra vízi cipő és mindenkinek olyan fejvédő, mely homlokot véd és a szél és nap ellen. Alkalmi ruházat helyett természetes anyagú, természetben nem kényes ruhák.

Ha valakik szeretnének saját autóval csatlakozni a programunkhoz, szeretettel várjuk. Részükre egyéni árat adunk.

Várjuk az érdeklődőket!

endeel