Várjunk türelemmel, amíg az államok közti és az EU-s egyeztetés meg nem történik.
A híradásban, bár itt nem halljátok, a magyarokat külön kihangsúlyozták, hogy jelenleg a magyar kormány a visszatérés után otthoni 14 napos karantént szeretne bevezetni. Az egyeztetés és egyezség a mi országunkra is figyelemmel lesz.
Ha a napokban közzé tesznek majd rendeleteket, az szintén csak a jelen állapotra fog vonatkozni.

A görög állam nem egyedül határoz a turizmusáról. A világ turisztikai szövetség rendeletét fogja érvényesíteni, magára szabva kis eltéréssel. Az egész ország az idén főleg a magánautós turizmusra épül. Ezen belül az északi területünk szinte CSAK az autóval érkező magán vendégekre számít, itt az olyan kisebb egységű, szezonális nyitvatartási renddel működő szállások jellemzőek, mint a mi szállásaink.
Figyelik tehát, hogy azon országoknál, ahonnan vendégeink várhatók, mi az általános helyzet és a szabályzat. Tehát ez alapján fog minden szabály kialakulni.
De semmi nem végleges! Ezt hangsúlyozom. Más képet látunk minden hónapban.
Mivel a betegséghullámon még nincsenek túl sok országban, még a szigorúbb szabályok érvényesek. Ha túl lesznek az országok a betegséghullámon, új rendeleteket hoznak majd. Sokkal egyszerűbb szabályokat vezetnek majd be.

Ami még változás történt, itt hogy az egész évben nyitvatartó hotelok május 18-án nyithatnak. Ezért és erre vonatkozó az új szabályzat rendszer. Tehát ez nem a mi szállásaink szabályozása! Az majd június 15. körül lesz meghatározva, immár az országok közti új egyezmény szerint. A mi szállásaink szezonálisak. Azok várható nyitása június 18. - július 1., a most nyitandó szállodák tapasztalatai függvényében.

Köszönöm szépen, hogy figyeltek az írásomra.

A szigetünkre még kettő hétig nem érkezhet idegen. Most hétfőtől az itteni állandó lakosokon túl a hoteltulajdonosok jöhetnek csak be. Minden így, hétfőtől bejött, illetve a következő napokon jövő személynek kettő hét időtartamra ellenőrzött karanténba kell vonulnia. De később erre nem lesz szükség.
Most még minden ország ezt a taktikát használja: friss egészségügyi igazolás a vírusra vonatkozóan és karantén.
Május 25-én nyílik meg a szigetünk a szabad bejövetelre. A partjaink strandjaira szintén ettől az időponttól lehet napágyakat kihelyezni. De ezek használata az itt élőkön kívül csak azoknak engedélyezett, kik ha külföldről jöttek, letöltötték a kettő hét karantént.
Június közepén jön hát az új rendelet, mert akkor már nem várható megbetegedés.
A mostani, a román és a bolgár - tehát uniós - országhatárokon át történő közlekedést szabályozza le most az Unió ezekkel a szigorúnak tűnő feltételekkel. De ezek a közlekedő emberek még nem nyaralók. Valamilyen munka- vagy tulajdonjogi érdekeltség miatt van engedélyük a határok átlépésére. Tehát ez még nem az a turizmus, mit ígérünk és megvalósítunk majd.
Lesz nyaraltatás, de azt csak június közepén fogjuk tudni, hogy konkrétan milyen módon.

Addig a megmaradt vendégek és az új foglaló vendégek részéről türelmet kérünk.

endeel