Ma megjelent a Konzuli Szolgálat oldalán a hivatalos közlés a Passenger Locator Form (PLF) nyomtatványról. LINK.

Aktuális:

2020. 06. 29.
Koronavírussal kapcsolatos információk:

A koronavírussal kapcsolatos fejleményekről az Országos Közegészségügyi Hatóság honlapján lehet naprakész információkhoz jutni angol nyelven  https://eody.gov.gr/en/covid-19

Továbbá az alábbi linken az athéni nemzetközi repülőtér angol nyelvű tájékoztatója érhető el a koronavírus terjedését megakadályozó intézkedésekről: https://www.aia.gr/traveler/travellers-info/faq-for-covid19

 

Passenger Locator Form (PLF)


Felhívjuk a Görögországba utazók figyelmét, hogy 2020. július 1-től augusztus 31-ig, 48 órával a várható érkezés előtt mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. Az angol nyelvű online nyomtatványt a következő linken érhetik el: https://travel.gov.gr/#/

A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kódot az utas a mobil telefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be. A megadott információk alapján a rendszer kockázatelemzést végez, amely alapján kiválasztják azokat az utasokat, akiket letesztelnek. A tesztelésre kiválasztott  utasoknak az általuk foglalt szálláson 1 napra karanténba kell vonulnia a teszt eredményének megérkezéséig.

A repülőgéppel érkezőknek minimum 48 órával az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni a nyomtatványt.

A szárazföldi, vagy tengeri úton érkezőknek minimum 48 órával, de maximum 72 órával az országba érkezés előtt kell kitölteni a nyomtatványt.

A fent megadott időintervallumok a nyomtatvány kitöltését előíró jogszabályban vannak megadva, amennyiben ezek változnak azonnal jelezzük.

 

A következő LINK-en a zöld Start Here gombbal indítható a kitöltés. A kérdőív mobilon és számítógépen is kitölthető. A kérdőív kitöltéséhez minimális angol tudás szükséges, de ha valamit nem értetesz, tudom ajánlani a webforditas.hu oldalt, ahova a  nem értett szövegrészt bemásolva, a teljes mondatot  fordítja. A lapok között a Continue gombbal lehet váltani, majd a végén a Submit gombbal kell beküldeni. A beküldés után egyből jön a visszaigazoló e-mail. Ha valami nem tetszik a rendszernek a kitöltött adatokból, pirossal jelzi .

A kitöltés egyszerű. Végigmentem a regisztráción, elmentettem az oldalképeket, így innét PDF formában letölthetitek, hogy mit kérdeznek. A szálláshely címadatait a hotel nevéig kitöltöttem, Ti is azt írhatjátok. A QR kód még nincs meg, mert a 48 - 72 órás sávon kívül vagyok.

 

A szálláshely adatai a kérdőíven a következő képpen kell kitölteni:

- Country : Greece
- State / Province: Anatoliki Makedonia kai Thraki
- City: Skala Potamia
- ZIP / Postal code: 64004
- Street: nincs, de Thassos, Skala Potamia, ...., akármi jó
A szállás nevét és az apartman számot nem kötelező megadni, de a visszaigazoló levélből mindenki tudja, így érdemes beírni.
 

 

 

endeel