Elég nehezen szántam rá erre az írásra magam.
Az idő még nyárias. Fürdőzők még most is vannak, bár a napágyakat pár napja már mindenhol összeszedték.
Az idei nyár más volt, mint megszoktuk. Rendhagyósága mindenkire és mindenre rányomta bélyegét.


Kedves Ági!
 
Sokat gondolok rátok és egy ideje már tervezem, hogy írok egy hosszabb levelet.
Mi itthon a nyári meleg idei utolsó napjait éljük.Gondolom, nálatok tovább lesz még jó idő.
Sajnos az a kis remény is elveszett..., ami még augusztusban volt.., hogy legalább néhány napot kint tudunk tölteni szeptemberben.

Amikor végül fájó szívvel lemondtam a foglalásunkat, azt mondtad, hogy nem a helyszín számít, hanem a kikapcsolódás. Akkor én is így gondoltam, DE…
valahogy nem sikerült igazán úgy feltöltődni, ahogy ez az eddigi sok, szigeten töltött nyáron történt..
 
Tudom, mi legalább együtt ki tudtunk mozdulni, sokaknak ez sem jutott..., ennek örültem is. Ennek ellenére nagy-nagy űr maradt bennem és azt gondolom, hogy ezzel nem csak én voltam így.
Hiányzott sok minden ..., a találkozás veletek, a levegő és a tenger illata, az esti séták vacsora után (most néha az eső és a hideg elől - volt néha nappal 19 fok is - siettünk a szállásra), az ismert, de mindig újra felfedezhető szépséges öblök, a kirándulások,  a jó zene és a finom ételek, amiket egész évben várunk!!
Végül már arra vetemedtem, hogy a frappé készítésére próbáltam több büfést rávenni a fiúk nagy derültségére.... (néha sikerült..., de csak próbálkozások voltak) smiley
 
Sajnálom, hogy az idei szezon nektek sem azt hozta, amit vártatok!
Bízom benne, hogy a következő nyár mindannyiunkat kárpótol majd - Titeket is és minket is - !
 
Minden jót kívánok nektek és írj légy szíves néhány sort arról, hogy Ti hogyan éltétek/élitek meg az egészet.
Vigyázzatok magatokra!!!
 
Sok puszi
Era

Ez a levél mindent megfogalmaz.
Mi magunk is így érzünk itt a szigeten. Szállásadók, vendéglátók, és jómagam.
Örömmel terveztük a nyarat. Mindent átdolgoztunk, hogy a kialakult körülményeknek megfeleljünk. Reméltünk, hittünk, hogy tudjuk menteni a nyaraltatást. De kettő hetente jött egy új rendelkezés. Annak következménye újra lemondások. Pár napig csüggedtünk, majd új tűzzel, új reménnyel, újra kezdtük. Rengeteg energiát égettünk el magunkból egy-egy lemondáshullám utáni újra töltéssel, átszervezéssel.
Reméltünk az utolsó pillanatig.

Mi volt a jó?
Volt időnk magunkra. Volt időnk családi, baráti együttlétre, tengeri fürdőzésre, nyári mini pihenőkre. Ezek, mikor itt vagytok, május végétől szeptember közepéig nem léteznek számunkra. Örültünk ezeknek, meglepve tapasztaltuk a nyár adta - számotokra csak időszakokra kapott - élményeket. Felfedeztük az általatok élvezett  programokat. Sok szállásadó számára ez új volt. Mosolyoghattok ezen, de tényleg volt olyan helyi, ki az általatok jól ismert, bebarangolt helyet most látta először életében.
De nem adta vissza azt az örömöt, melyet a veletek való együttlét ad.
Eljött a szeptember vége, és nem kaptuk meg az ősszel mindig érzett jóleső fáradtságot.
Elmúlt a nyár, és belekezdtünk őszi, téli megszokott tevékenységeinkbe.
Most még nem tervezünk. Csak óvatos belső vágyunk van, hogy évváltásra javul majd a helyzet. Már az is javulást jelent majd, ha biztosabbra tudjuk a nyaraltatási feltételeket.
 
Több szállásunk vendégeinél a 2020-as évi nyaralásuk előlegét áttettük a következő év nyarára. Amikor a vendégek biztosra tudják majd szabadságoltatási idejüket, kérem jelentkezzenek nálam, hogy az immár módosított dátummal kiállítsuk az új számlát. Legkorábban őket várjuk majd, hogy a megmaradt időpontokat az újonnan foglaló vendégek felé tudjuk majd felajánlani. Remélhetőleg erre sor kerülhet január első időszakáig.

A sziget minden lakójával azt kívánjuk minden vendégünknek, hogy a nyári nyaralásuk tervezéséig, annak megvalósításáig elkövetkezendő időszakot erőben, egészségben, kedvben számukra kedvezően, tartalmasan éljék át. Ez év végéig temessük el az elveszett vágyainkat, álmainkat. Hozza meg a tavasz a reményeink beváltását, és az egészséget az egész világon.

  Szép őszt, telet és új reményeket kívánok!

 

endeel