Az oldalt próbáljuk a friss információk alapján folyamatosan frissíteni!

Utolsó frissítés: 2021.08.23.

 

Görögországba jelenleg a következő határokon lehet személyautóval belépni:

 • Evzoni (Észak-Macedónia) - nyitva: :00-24:00
 • Promachonas (Bulgaria) - nyitva: 0:00-24:00
 • ....

 

Görögországból jelenleg a következő határokon lehet személyautóval kilépni:

 • Evzoni (Észak-Macedónia) - nyitva: 0:00-24:00
 • Promachonas (Bulgaria) - nyitva: 0:00-24:00
 • ...

 

A beutazás rendkívüli feltételei:

 • Kitöltött PLF nyomtatvány (PLF nyomtatvány - kitöltési útmutató) - kitöltés: a belépést megelőző nap magyar idő szerint 22:59-ig ki kell tölteni (ez nem lesz nehéz a szárazföldön érkezőknek)
 • A következők egyikével minden 12 év feletti személynek rendelkezni kell (igen, 5 évről 6 évre, majd 12 évre emelték):
  1. 72 óránál nem régebbi, elismert laborban készített, negatív PCR teszt (angol nyelvű, számlával is igazolni kellhet) 
  2. 48 óránál nem régebbi, elismert laborban készített, negatív antigén (gyors) teszt (angol nyelvű, számlával is igazolni kellhet)
  3. Oltási igazolás
  4. Igazolás a pozitív PCR-molekuláris teszt eredményéről, amely megerősíti, hogy a jogosult felépült a vírusfertőzésből  (megfelel, ha legalább 30 nappal, de maximum 180 nappal az érkezés előtt végezték el a vizsgálatot).
 • Bármely igazolás megléte esetén is lehet számítani szúrópróba szerű RAPID antigéntesztelésre a határon. (Ha pozitív lenne, akkor karantén hotelbe küldenek 10 napra, ahol további PCR teszteket végeznek. A hotel árát a görög kormány állja.)
Figyelem a travel.gov.gr oldalon a következő olvasható:  Minden igazolásnak tartalmaznia kell a kritikus információkat (azaz az adagok számát és azok dátumát) angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz nyelven, és a személy teljes nevének meg kell egyeznie az útlevélben vagy bármely más elismert úti okmányban szereplő névvel.
 
Ne lepődjön meg senki, de 2021. szeptember 1-től az Észak-Macedónián történő átutazáshoz a határon nyilatkozatot kell kitölteni a következő szabály miatt: "Szeptember 1-től az országon átutazó külföldi állampolgároknak a belépéskor egy tranzitálásról szóló dokumentumot kell kitölteniük és 5 órán belül el kell hagyniuk az országot." Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?eszak-macedonia

 

Az  eeszt.gov.hu oldalról már letölthető az  Uniós digitális COVID igazolvány is, a letöltéshez Ügyfélkapus regisztráció szükséges. Az Uniós digitális COVID igazolványnak három fajtája létezik annak  függvényében, hogy kit mi alapján tekintenek védettnek (oltási, teszt vagy gyógyultsági igazolvány). Minden típusa kétnyelvű, így azzal bátran lehet utazni.

 

 

Kérünk mindenkit, hogy az alábbi képre kattintva tájékozódjon a rendszeresen frissített hivatalos utazási információkról is. (Néha pár nap késéssel frissül.)

A Konzuli hivatal elérhetősége:

Cím:
38, Vasileos Konstantinou Avenue 116 35 Athens

Térkép >>

Telefon:
+30 210 72-56-821; +30 210 72 56 817

Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):
+36-80-36-80-36

Web:
 
 
 
endeel