Stúdió:

A hálótér, a nappali, és a konyharész egy légtérben van. Általában 2 ággyal ellátottak, de nagy légtér esetén 5 - 6 fõs elhelyezésre is van lehetõség. A plusz ágyak csak ritkán szerepelnek pótágyként. Léteznek külön leválasztott térben levõ konyharésszel rendelkezõ stúdiók is. De mivel ott étkezõ rész nincs, - a helyiség kicsi mérete miatt - ezért azok stúdióknak minõsülnek.

Apartman:

A lakás több helyiségbõl áll. Létezik egy külön hálószoba, egy másik helyiségben konyha, nappali, vagy étkezõ, és alvó rész is. Kettõ hálószobás apartman lakás csak nagyon kevés van. Pl.: Villa Romantika, Amália Villa.

Létezik olyan apartmanlakás is, ahol a kialakítás olyan: ahhoz, hogy tökéletesen apartmannak lehessen nevezni a lakást, hiányzik a teljes válaszfal, és az ajtó - a konyha és a háló közül. Itt a konyha- étkezõ- nappali légtere után fürdõszoba van, majd másik fél légtérben a hálószoba. / Ez a kialakítás a knosszoszi palota Ariedné lakosztályának kialakítására emlékeztet... / Ez a típusú lakás is az apartman kategóriába tartozik - pl.: Eric’s Apt., Apt. Pelagó, Arion Apt.

A harmadik típusú apartmanlakások a legelõnyösebbek. Az úgynevezett mazonetták belsõ kiépítése a következõ: Földszinti légtérként van a konyha, étkezõ, háló rész, általában egy-két terasz is. Az alsó helyiségbõl belsõ lépcsõ vezet az emeletre, ahol fürdõszoba, majd a kicsi közlekedõ folyosóról egy hálószoba van az ahhoz tartozó erkéllyel. Pl. Villa Almira, Fedra Apartman.
  

Az öbölben a klasszikus értelemben vett nagyméretű luxusszállodák nem léteznek. Ezeket helyettesítik a luxus kategóriában felépített 5-12 lakásos apartmanházak. Pl.: Erics’Apartman, Villa Almira, Apartman Pelago, Gianakis, Kastro Stúdió, Fedra. Itt a minõséget nem a közös helyiségekre - recepció, nappali - helyezik, azok szinte nem is léteznek. A minõség a lakások belsõ terében jelentkezik, a berendezések remek ízlésűek és maximális komfortúak.

Ellátás: A reggeli és vacsora lekérése több szállásnál is lehetséges, de a gyakorlat azt mutatja ,ezt a szolgálat minõsége és ára miatt nem érdemes igénybe venni.

A lakások legtöbbje légkondicionáló berendezéssel ellátott. Elõfordul, hogy a 4 csillagos kategóriájú szállásokat csak a légkondihasználat bérleti díjának befizetésével kapjuk meg.

A szállások takarítása a 3. nap ált. takarítás, törölközõcsere, a 7. nap teljes takarítás, ágyneműcsere. A takarító személyzet 9.00-14.00 óra között ajtókopogtatással jelzi szándékát. Amennyiben vendégünk aznap nem kéri a szolgáltatást, kérjük azt elõre jelezni a tulajdonosnál

A szállások konyhái egyszerűbb fõzésekre rendezkedtek be. Annak esetleges kiegészítése egyénileg, a vendég által, egyszerűbb kérés esetén a tulajdonos által történhet.

FONTOS!

Kisgyermekek - 3 - 4 év alatti - pótágyas elhelyezése esetén nem számolnak fel plusz díjat. Viszont a szállásmegrendelõn a gyermek jelenlétét jelezni kell!

Az apartmanoknál három fõ esetén felszámolják a negyedik ágy árát. Kivétel csak esetenként egy-két szállásnál van, és azok is csak teljes elõ- vagy utószezon esetén adják meg ezt a kedvezményt.
 

endeel