Ismét összejöttünk egy baráti találkozóra.
A budapesti Zila Vendéglőben találkoztunk. Sajnos, most nagyon kevesen gyűltünk össze.
Örültünk egymásnak, jól éreztük magunkat, beszélgettünk, mindenki elmesélte a nyaralása emlékeit.
Bár a kevés résztvevőre és különterem hiányára tekintettel nem szerveztünk tombolát, Uági szokása szerint meglepett minket saját készítésű kézimunkáival.
Jövőre ismét összejövünk!

 

Újabb, a thasos.hu-hoz kötődő találkozót tartottunk.

Ezúttal Honey szervezésében Mezőtúron a Gyöngyhalász Étteremben 18-an jöttünk össze, ahol egy jót beszélgettünk. A lelkes rajongók társaságában a "kemény mag" mellett rég nem látott és újonnan csatlakozó kedves barátoknak örülhettünk.
Jó volt ismét együtt!
A most már hagyománynak számító tombola sem maradt el. Volt, aki az életfákat, volt, aki a hűtőmágneseket, volt, aki  a kalácsokat és volt, aki a söröket nyerte. :) Köszönjük a sok kézműves ajándékot Uáginak.

Felhívtuk Ágit is - neki meglepetés volt a jelentkezésünk.

Ismét telt az idő.
Ismét eljött az ideje, hogy Thassos sziget rajongói, Ági barátai összejöjjenek, megöleljék egymást és egy jót beszélgessenek.
Sajnos, most a kezdeti lelkesedés után sokan, nagyon sokan visszamondták a részvételt és a megszokottnál kevesebben maradtunk.

Uági meghívására náluk jöttünk össze Szegeden. Uági és lánya, Zsuzsi nagy szeretettel vártak minket.
A kapura kitettünk egy papírt a találkozóink emblémájával, hogy a többiek hamar megtalálják.
Batyubált tartottunk, megtelt a terülj-terülj asztalkám mindenféle jóval. Húsfalatokat, finom sajtot, süteményt vittünk, a háziak krumplit, salátát, nagy tál epret varázsoltak elő, Lovas Zsuzsa tzatzikit is készített, sőt előkerült a Mythos sör is.
Déltájban felhívtuk Ágit és nagy örömmel beszélt vele mindenki egy-két mondatot.
Minket meg Honey hívott, aki nem tudott eljönni. Hiába biztattuk, hogy nosza, induljon gyorsan, még odaér smiley, nem tudott jönni.

Uági megmutatta birodalmát, szövőszékét, kézimunkáit, a kertben a sok-sok gyógy- és fűszernövényt.
Megismerkedtünk a huszonéve nála élő görög teknőssel is.
Délután egy csomó sajátkezűleg készített ajándékot (saját befőzésű lekvárt, szörpöt, stb.) osztott ki közöttünk. Úgy oldottuk meg, hogy megszámoztuk és számot húztunk.

Hamar eltelt a nap.
Angyal szárnya terült szét felettünk.
Beszélgettünk és örültünk egymásnak.

Képek:

2015. október 17-én, szombaton ismét tartottunk egy baráti találkozót. Budapesten, ugyanabban a vendéglőben, ahol februárban Ágiékkal együtt voltunk.

12-en voltunk, mint az apostolok. :D

Örültünk egymásnak, örültünk, hogy látjuk és megöleljük egymást, és egy jót beszélgettünk.
Nagyon örültünk, hogy Vikso el tudott jönni, annak kevésbé, hogy nagyon hamar el kellett mennie. Messziről jött, haza is kellett érnie. És noha szólt a pincérlánynak, hogy neki mikor kell indulnia, a vendéglő egyszerre állt neki a csoport kajájának, és szegény Vikso épp csak az indulás előtti percben kapta meg az ebédjét becsomagolva.
Ebéd után meglepetés következett.
Uági saját kezével rengeteg-rengeteg, ötletesebbnél ötletesebb ajándéktárgyat készített, és el is cipelte a vonaton.
Most nem tombolasorsolást tartottunk, de számhúzással döntöttük el, melyiket ki kapja. Nagy volt az öröm!

Sajnálom és bánt a dolog, de az én fényképeim egy hiba miatt (ismét) elszálltak a semmibe. Honey-tól kaptunk egy közös képet. Kérem, aki még fényképezett, ha csak egy kép sikerült is, legyen olyan kedves és küldje el!

 

Uágitól is kaptunk képeket:

               

    


Tavasszal Uáginál Szegeden! Kedves meghívását köszönjük!

És majd időben meg kell beszélni a részleteket, elsősorban is a konkrét időpontot.
És legyetek szívesek időben tudomást venni a találkozó tényéről, és úgy intézni, hogy el is tudjatok jönni! Mindenkit várunk!

Ma Ági és Pánosz részvételével soron kívüli találkozót tartottunk a budapesti Zila vendéglőben - eljöttek nem Nyuszi rokonai és üzletfelei smiley, hanem Ágiék barátai, akik számára Thassoson nyaralni olyan, mint hazamenni. smiley

Köszönet mindenkinek, aki ott volt!

Sajnos, az influenzajárvány sok régi barátot otthon tartott, de jöttek a fórumunkhoz ritkán vagy soha hozzá nem szóló társak is, Ági lánya, kis Ági, és Ági hívására néhányan a magyarországi görögök közül is.
Ők felszólítást kaptak az aktív részvételre. smiley

endeel