Samothraki élmények !


2015.06.27–től 1 hetet nyaraltunk Ági segítségével a szigeten. A görögök akkori helyzete, a válság, a menekültek izgalommal töltöttek el bennünket, de felesleges volt az aggodalom. A határhelyzetek miatt a szokásosnál 5-6 órával hamarabb indultunk, hogy biztosan elérjük a kompot, mely csak egyszer indul naponta Alexandroupoliból.
1 órával a komp indulása előtt értünk oda, és gyorsan megkaptuk a szükséges jegyeket, oda-vissza. Az út kicsit hullámosra sikerült, de a sirályok és a delfinek feledtették a komp mozgását.

2 órai kompozás után értünk Kamariotissába, mely a sziget kikötője. 15 perc jó minőségű, gyönyörű tengerparti úton értük el szállásunkat, Archondissa Villát, mely várakozásunknak megfelelően, tiszta, rendezett, gondozott volt.
A szigeten sok volt az étkezési lehetőség, akár a hotelben, vagy mellette rövid séta után, de kocsival is pár perc alatt el lehetett jutni bevásárlási és étkezési helyekhez.  
A legfontosabb, ami miatt elfogadtuk Ági ajánlatát, a sziget gyönyörűsége, érintetlensége, csodálatos vízesései, kristálytiszta patakjai, hegyei, nehezen járható, változatos fákkal pompázó erdői, sziklái, szabadon élő állatai. Számunkra a mindennapi kirándulások, hegymászás, fürdés a vízeséseknél, a forrásokban is nagyszerű élmény volt. A vulkanikus kövek, a rejtelmes tengerparti barlangok, a leszakadt és véget ért utak hideg borzongással töltöttek el bennünket. A lepkék, szitakötők szelídsége, hogy felemelt kezünkre szálltak, és követtek bennünket a sétáinkon, lenyűgöző volt.
A sziget természetes vadsága, a természet jól látható ereje, lépten-nyomon figyelmeztetett bennünket a fokozott óvatosságra. Megfelelő felszerelés, edzettségi állapot nélkül az igazán szép helyek szinte megközelíthetetlenek.
A fantasztikus egy hét gyorsan eltelt, rengeteg élménnyel, tanulsággal gyarapodtunk, és biztos, hogy még visszatérünk a szigetre, sokkal felkészültebben, tervszerűbben.
Kell valaki, aki vezet és irányít bennünket ezeken a túrákon.
Csoportban, együtt egy társasággal még nagyobb, maradandóbb élmény lenne.

                                                                                                 Bálint László
 
           
 


A Bálint családot 2015 nyarán ismertem meg.
Ők évek óta Thassos rajongói, magas kategóriájú, különleges természeti szépségű szállások lakói.
Ismerve szállásaik minőségét, nagy feladat volt számomra, hogy biztosan eleget tudjon tenni a kívánalmaknak az énáltalam ajánlott szállás is.
Személyes élménybeszámolót Samothrakiról - Thasossra érkezéskor hallottam a családtól.
A friss élményektől ragyogó szemmel történt elbeszélésük alapján én is átéltem velük az ott történt élményeket.
Jelesre vizsgázott a szállás is, és a sziget is.
Ami hiányzik...
Az együttlét, a csoportos kirándulások, a közös élmények.
Tagadhatatlanul én is vágyom erre!
Vagyunk már egy páran ahhoz, hogy esetleg ezen a szeptember végén, de méginkább 2017-re összejöjjön egy válogatott nagyon jó csapat.
A gondom a nyári dátummal van, de erre is fogunk találni megoldást.
Nagyon köszönöm a beszámolót és a képeket.

                                                                                                                                                                         Ági

 

Képek :


{tab Elhelyezkedés a szigeten|blue}

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel