2022 szezonzáró

2022 szezonzáró

IMG 3515 k

Telnek a napok, és az elköszönést késleltetem, mert oly szép volt ez a nyár. De eljött a búcsúnak is az ideje. Én magam is  kiköltözöm holnaptól. Az új év hoz majd ide vissza.

Hogyan telt a nyár?

Elsőként a foglalásokról. Még itt javában éltük a covidos karanténos és szabadságtól való eltiltásos életünket, ti elkezdtétek a foglalást. December első napjaiban. De hogy hogy...Én még tiltakoztam, de a vendég- ismerve, a kedvenc szállása bank számláját- beszélgetésünk után befizette az előleget. Hívott: Ébredj, Ági! Akármi lesz, mi úszva is megyünk. Kérlek írd meg a számlát, és igazolj vissza, mert az előleget már küldtem. A szállásadó is riadtan fogadta: Ó, akkor kezdjük majd a banki visszaküldözgetési munkánkat. Így indultunk. És láss csodát. Az elő kis fecske forró nyarat hozott. Hálám feléje.

Január közepe vége felé, már 50 % -os szállás telítettségek voltak. Utána jött egy kis csend, majd február végétől, tömeges csoportos lekésések történtek. Azt március végig tudtam kielégíteni. Utána igen kemény munka volt, hogy kielégítsem az igényeket. Már csak módosított dátummal, és ahol, hely sikeredett. Az idén volt először, hogy a legtöbben nem egy családos érkezéssel, hanem sok család, baráti társaságos érkezések voltak. Ettől félünk mindig, mert egy ilyen visszamondás esetén, nehezen töltjük a napokat pontosan vissza. De nem történt lemondás. Lemorzsolódást újabb családok töltötték be. Július és augusztusi időszak telítettsége fergeteges volt. Sajnos maradtak vendégek, kiket nem volt módunkban fogadni.

Hihetetlen jó kedvvel voltatok, és hihetetlen szabadság volt. Minden vendégellátó egység jól dolgozott. Bár munkaerőhiány miatt néha akadozott a kiszolgálás. Ez főleg a tavernákra volt igaz. Soha nem volt még máskor, hogy tavernák, éttermek délutánra bezárjanak, és csak este tegyenek kiszolgálást. De nem volt más megoldás. Gondot nem okozott, mindenki elégedetten és boldogan nyaralt.

Volt tűz vészünk is. Nagyon nagy. Hálásan látom a hegyen, hogy az augusztusi seb be fog gyógyulni. Olyan volt ez, mint amikor az áram a túl terheltségtől, kiüti az áramot, és begyullad. Átvészeltük azt is. Riadalmat okozott ugyan, de olyan oltási akciót láttak, kik jelen voltunk, mely filmbe illő volt. Bár ne kellett volna erre szükség. Az akkori nyaralóim felé most is nagyon nagy köszönetem, mert igazából nehéz napok voltak azok. Helytálltunk mindannyian.

A szeptember. Ez is más volt, mint máskor. A hó közepére, épp csak maradtunk. A szállások is hirtelen bezártak. Normál október első hetében még vagyunk, az idő is jó, a tenger is. Most minden kicsit hiányos volt. De jó volt ez, így ahogy volt.

Mindent összevetve csodálatos nyár volt! Köszönöm a szállásadók, és mindenki vendég kiszolgáló nevében, hogy részesei lehettünk nyári élményeiteknek.

Víg László fotó művész fotóit az idén is felétek a nyár felelevenítésére. https://photos.app.goo.gl/HdyE3DDokS8daAam7

Kívánok mindenkinek csodás telet. Erőt, egészséget a következő nyaralásáig, bárhol legyen is az.

A 2023-as évi foglalások elkezdődtek. Szeretettel várunk majd benneteket. Bízva abban, hogy zavartalan évünk lesz.